Tibelina

Tibelina

Om bloggen

Jag kommer att skriva och tipsa om hur man kan giftminimera vardagen utefter egna erfarenheter samt sammanfatta källor som jag tycker är intressanta i sammanhanget. Bloggen utgår från mig själv och är till en början mest tänkt att samla information för mig själv och personer i min omgivning men vi får se hur det utvecklas!

Naturlig förlossning

Gravid & barnPosted by Elin Tiberg Thu, April 23, 2015 13:28:47

Vägen till en naturlig förlossning

Träna gravidyoga i minst 10min ca 4-5ggr i veckan under hela graviditeten. Youtube har bra alternativ.

Lyssna/träna också på avslappning. Författaren och barnmorskan Gudrun Abascal har en avslappnings-cd som också finns på http://www.manpocket.se/amfsga/

Mental träning. Läs på och lär känna dig själv och anpassa träningen efter din personlighet och dina egna rädslor. Författaren och barnmorskan Gudrun Abascal skriver bra böcker.

Smörj kroppen och mellangården. Olja finns bland annat hos Weleda.

Träna knipövningar.

ANDAS!

Förlossningsyoga finns att beställa på dvd billigt och så lånade jag en dvd på biblioteket med förberedelser såsom andning, krystning, övningar och massage. En bra övning tycker jag är att träna att andas och slappna av medan det gör ont. Jag brukade sitta på mina fötter med tårna böjda mot mattan. Det gör väldigt ont på mig i alla fall! Hellre det än att klämma låret som de egentligen tipsar om, då slipper jag blåmärken.

Testa TENS-apparat innan. (Vi hyrde en av barnmorskan för 400kr och vi fick ha kvar den tills 2 veckor efter födelsen.)